Multiplex verven is een taak die minder lastig is dan je zou verwachten. Deze verfklus kun je prima zelf uitvoeren. Bij het verven van multiplex is het belangrijk dat de juiste stappen gevolgd worden. Daarom laten we je hieronder zien hoe je in een aantal stappen multiplex kunt verven. Het lastigst is de zijkant van multiplex verven. Dit komt omdat de zijkanten van dergelijke platen een sterkere zuigende werking hebben. Dit maakt het verven van de randen moeilijker. Wij vertellen je hoe je dit het beste kunt aanpakken. Ga je beginnen met deze verfklus? Je vindt alle spullen die je nodig hebt, van grondverf tot aan schildersbenodigdheden, binnen ons assortiment.

Multiplex verven: het belang van een goede voorbereiding

Als je onbehandelde multiplex platen wilt verven, zul je enkele voorbereidende stappen moeten uitvoeren. Ten eerste is het van belang dat het oppervlak goed schoon wordt gemaakt. Met behulp van een ontvetter kun je een oppervlak vetvrij maken. Daarnaast kun je met een licht vochtig doekje het oppervlak ontdoen van allerlei andere soorten vuil. Hoe schoner een oppervlak is, hoe beter de verf zal hechten. Het is misschien een vervelend klusje, maar het levert wel een beter eindresultaat op. Daarom raden wij altijd aan om deze stappen uit te voeren.

Een schoon oppervlak versterkt de hechting van de verf. Hetzelfde geldt voor een geschuurd oppervlak. Voordat je multiplex gaat verven, is het daarom een goed idee om de platen te schuren. Je kunt hiervoor zowel een schuurmachine als schuurpapier gebruiken. Mocht er nog een oude verflaag aanwezig zijn, dan is het een goed idee om deze laag te verwijderen. Dit is helemaal een aanrader als de oude verflaag niet in een goede staat verkeert. Tijdens het schuren kun je het beste met de houtnerf mee bewegen. Vergeet ook niet om na het schuren het oppervlak nogmaals goed stofvrij te maken. Zo voorkom je dat stof het eindresultaat ruïneert. Nu kun je beginnen met het verven van de multiplex platen.

Multiplex verven met grondverf

Als eerste breng je een geschikte grondverf aan op het multiplex. Geef de grondverf de tijd om te drogen en schuur vervolgens nogmaals de plaat. Ook deze stap zal de hechting van de verf verbeteren. Mocht het nodig zijn, dan kun je nogmaals een laag grondverf aanbrengen. Dit is zeker een aanrader voor de randen, om zo de zuigende kracht tegen te gaan. Voor deze zijkanten kun je ook een randsealer gebruiken. Hoe beter je de randen afdicht, hoe beter het resultaat zal zijn. Hierna kan je de toplaag aanbrengen. Kun je multiplex in de keuken verven? Ja, keuken multiplex verven kan je op dezelfde manier als dit stappenplan doen.

Multiplex verf bestellen bij Verfwinkel.nl

Binnen het uitgebreide assortiment van Verfwinkel.nl vind je alles wat je nodig hebt om multiplex te verven. Je kunt multiplex verven met muurverf, maar over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van houtverf voor dergelijke platen. Je kunt ook met beton multiplex verven door gebruik te maken van onze betonverf. Multiplex met hoogglans verf verven is tevens een populaire optie. Je ontdekt het allemaal binnen ons assortiment voor scherpe prijzen. Je treft bij ons niet alleen het grootste online assortiment van Nederland aan, maar wij zijn tot wel 50% goedkoper in vergelijking met andere winkels.